Om avdelingen

NSK avd. Vestfold ble stiftet 29 januar 1981. Den første lederen var Barbro Lundstrøm, og de første aktivitetene til avdelingen ble holdt i Sandefjord regionen. I NSK’s årsberetning for 1981 kan vi lese at det ble avholdt 6 medlemsmøter, søndagstreff, valpeshow, jaktanleggsprøvetrening og valpekurs. Valpeshowet ble en årlig foreteelse, med mange påmeldte hunder av de fleste raser.

Den første offisielle utstillingen ble avholdt 15. august 1982 på Jarlsberg Travbane ved Tønsberg med Ray Furness som dommer. Dette var et samarbeidsprosjekt med flere andre raseklubber.

Vestfold var den første av NSK’s avdelinger som arrangerte jaktprøve. Det skjedde på Marumfeltet ved Sandefjord 12. og 13. oktober 1991. Dommer var svenske Tore Danielsson og prøveleder Roger Wike.

På bildet er det Rigmor Anholt med amerikansk cocker Steffen som får dommen etter endt søk.

Avdelingen har også avholdt flere jaktanleggsprøver og viltsporprøver.

 Norsk Spaniel Klub (NSK) er underlagt Norsk Kennel Klub, og med over 2000 medlemmer spredt over hele Norge. Det finnes avdelinger i de fleste av landets fylker.

Klubbens formål er å fremme interesse for – og oppdrett av de anerkjente spanielraser, arbeide for riktig behandling av hunder, samt spredning av opplysning om hundeeieres plikter og ansvar.

Videre plikter klubben å arbeide for å:
– fremme utviklingen av de enkelte spanielraser,
– fremme utviklingen av sunne spaniels,
– fremme et ansvarlig hundehold i samfunnet,
– fremme muligheten for aktivitet med hund.

Hunderasene som er underlagt NSK er:

Amerikansk Cocker Spaniel
Amerikansk Vannspaniel
Cocker Spaniel
Clumber Spaniel
Engelsk Springer Spaniel
Welsh Springer Spaniel
Field Spaniel
Sussex Spaniel
Irsk vannspaniel

På disse sidene kan du lese mer om spaniels, og alle de aktivitetene som avd. Vestfold tilbyr medlemmene.